Biggest loser

Jag har knappt tänkt på det nuförtiden, men efter ett snack med min syster står det klart att jag känner mig betydligt bättre efter min viktminskning. Jag fick t.o.m. en bild att relatera till mina forna känslor och former!

Sonja säger:
har du gått ner nåt mer?

Vanja Abris säger:
Jag känner mig lättare, och kan dansa och springa som en fjäder och jag har ingen valk på magen längre som hänger över byxkanten

Sonja säger:
ha ha kan tänka mig det. Du är inte som de där varelserna i femte elementet längre "time not important, only life important"



Tack, Sonja


ich passe porte

Igår så tvingade jag migsjälv, trots extremt illamående, ut till Solna för att hämta mitt nya pass. Jag hade endå inget vettigare för mig annat än att ligga inne och glo på "Nip/tuck" hela dagen(Riktigt bra serie btw, very pleasing).

Detta blev resultatet: 

 



Jag måste endå säga att jag är hyffsat nöjd med detta foto. Ser mindre rövknullad ut än vad jag gjort på mina tidigare ID-handlingar, och jag får inte kvälvningar av tanken att visa upp det. En riktig heting med andra ord!

Baboom!

Imorrn hoppas jag på att få komma iväg till Vilhelmina. Om allting går som planerat är jag framme på Lördámorron där min käre kamrat ska hämta mig med sin röda springare. Jag blir borta en vecka! Kanske längre om jag dör i en tragisk bussolycka. Vi får se.


Hojt!


Nattliga funderingar

Jag sitter här i natten och undrar över vad jag skall skriva under lovet. Vi har nämligen fått i uppgift att skriva ett Arbetsplatsreportage. Vad finns att välja på i Vilhelmina?

Äldreboende - sekretessbelagt.

ICA - för tråkigt (ber om ursäkt)

Badhuset

Syrrans Hälsokostbutik (men hon är inte ens hemma då)


Eller kanske något annat. Jag har inte riktigt kommit underfunn med detta än. Tyvärr. Intressant för er att veta? Jag har ingen aning. Knappast. Kanske om ni är mina kära vänner. Andra vet jag inte vad de har att göra på min sida. Im not telling any secrets around here, bitches!




Mina allra bästaste vänner i den glada Latikbergssnön! Det gick undan. Eller?
Förövrigt en väldigt smickrande bild på mig där bak på madrassen.


The home of a nekrofilia

Nu sitter jag i skolan och väntar på att lektionen skall infinna sig. Vi skall prata om reportage. Och senare idag så ska jag göra layout samt skriva om mitt yrkesporträtt. Det känns lite tidspressande. Men jag har tid på mig imorrn också.

Jag fick tillåtelse av killen jag gjorde porträttet på, att vinkla honom som en nekrofil. En man som föredrar kroppslig värme, men som under situationer där alternativen är få, är öppen för förslag.
Det känns som om det kommer att ge texten ett lyft.

Nej jag skojar bara. Eller? Am i ? We have to ask ourselfs some questions!


Nu ska jag fortsätta att surfa lite på datorn igen. Känner mig helt död. Det är fiskgratäng till Lunch. Om vi har tur kanske vi får mat idag.






the mysterious painting

Jag bläddrade igenom mitt bildarkiv som hastigast alldeles nyss och upptäckte en illustration.
Varför ritade jag den? Vad betyder den? Men framförallt : Vad händer?

What was the dealio ? Varför ligger djuren som döda kadaver i bakrunden medans vargen och kon verkar ha en i synnerlighet väldigt trevlig konversation? Hade de gjort upp om något? Kanske de retade henne för att hon inte producerade lika mycket mjölk som dem varje morgon? Hade kon lejt vargen för att döda de självgoda asen på gården?

who knows... Och jag är inte alls säker på om vi kommer att få ett svar.



Åh, min fina lilla lägenhet



I den här lägenheten levde jag mitt liv i två år! Och jag hade badkar! BADKARRR!

Så fort jag får syn på ett badkar idag blir jag uppfylld av längtan. Vårat badrum är är knappt så brett att min röv skulle få plats där om jag satte mig ner ( liten överdrift).


Badkar is the way to go.

Och en billigare hyra.


Paranormal activity 2



Nu har vi varit och kollat på "Paranormal activity 2" och det första jag har att säga är...
SHUT THE FUCK UP PEOPLE!

Filmen har många tysta scener, antagligen för att bygga upp stämningen. Under den tiden trodde folk att det var okej att sitta och prata, skratta och prassla i papper. Jag fick sitta brevid en störig jävla skitunge som satt och berättade hela filmens historia för sina fjortiskamrater. Jag bad honom hålla käften, like a old lady, men det fungerade inte. Såklart, vad förväntade jag mig?


Anywho, filmen i överlag var väl okej. Lite bättre än ettan kanske, jag vet inte.  

Det är på riktigt!!


Tips: Om ni vill se den, gå inte på bion en lördagkväll. Gå mitt i veckan. Eller gå inte alls. Se den hemma. Om ni måste.


Jajja, och igår var man på fest hos min klasskamrats vän Amanda. Det var rätt trevligt, men jag känner mig alltid som en kärring som vill hem och sova tidigt, haha! Vid tunnelbanan gick det runt ett par pundare och grävde i sopkorgar. En utav dem frågade om jag ville låna ut min mobil. Jag sa nej.



 


Scary shit

Ikväll ska man åka till Kista och se på "Paranormal activity 2". Spännande. Slår vad om att jag får sitta brevid en hispig kärring som skriker sig igenom filmen. Eller vem vet... det kan mycket väl bli jag som är den där kärringen.


Nej. Det tror jag inte. Första filmen var inte direkt så jättebra heller, men tror att den kan vara okej att se på bio. Jag går för övrigt väldigt ofta på bio, och det är kanske inte så jävla bra för plånboken. Sist såg jag "Eat pray love" med Julia Roberts. Hon låg med en plattnosad delfin.


Nästa helg ska jag till Vilhelmina!




Gnägg gnägg



Snow snow snow

När jag vaknade imorse möttes jag av en gnista i ögonvrån. Jag tittade ut och trodde först att någon lagt vita lakan över hela gårdsplanen. Men nej. Det var... SNÖ!

Inte så svårt att gissa dock. Vem lägger lakan på gården?

Hursomhelst. Min spontana reaktion blev som följande : Damn o damn. Ska jag åka skridskor till pendeln varje morgon? Jag är alltid försenad och brukar jogga den lilla biten. Lär halka och bryta bäckenet.

Är det syndigt att tycka såhär när man är Norrlänning? Jag är uppvuxen i en skog i princip. Men massor av snö. Jag gillade snön. Men då var jag 9 år. Idag är jag 22.

Sen är jag absolut inte emot att åka madrass, bygga grott etc. Men hur ofta hittar man någon som är villig till detta? Och när har man själv orken? Arsch!




Oh the horror... the horror!



Såhär såg det ut utanför mitt klassrumsfönster.
Det mesta har dock smält bort nu.



Visdomens ord

Sitter och jobbar med layout och har lust att skjuta mig i huvudet. Uppgiften är enkel, men detaljerna är det som driver mig till vansinne. "Dra raden, skapa avstånd, har du sett hur marginalen ser ut? Fixa!".

Jajja. Nu ska vi fortsätta med ännu en uppgift. Läraren uppmanar oss att fokusera på skärmen han har framme vid katedern.

Var förresten invigning av nya centrum igår i Åkersberga. Skulle handla åt mannen jag jobbar hos, och fick panik bland alla svettiga människor. Alla gick långsamt, i klungor och jag fick stå i kö i säkert 30 minuter innan jag kunde dra mig tillbaka.

Det borde införas speciella "kärringköer". Där de äldre damerna kan stå och fiffla med sina bröd bästfan de vill utan att göra folk bakom irriterade och nära bristningsgränsen.


Howdy howdy

Howdy how där partners!


Vad har jag att förtälja i dagens bröstinlägg? hihi...bröstinlägg.

Det har inte hänt så jävla mycket. Jag har intervjuat en man på Audio Video i Åkersberga, för att kunna göra ett personporträtt. Det är svårt. Och så har jag jobbar sammanlagt 26 timmar i helgen.

Och idag ska jag skaffa mig ett pass! Har försökt att styla trynet och så att man kan se någorlunda respektabel ut. Men känner jag mitt fotogeniska-jag rätt, så kommer jag att se exakt likadan ut som på mitt allra första ID-kort. Som en sur liten ragata med jättekort frisyr.

Dock har jag långt hår nu. Och så är jag inte blond och översminkad heller. Och så är man inte 15 år längre.

Aye, what the hell.




Denna fejja skall förevigas i ett pass idag.


Det är inte lätt..




Satt och googlade migsjälv. Man får vänja sig vid att leva i sin systers skugga!




In skowl

Nu sitter jag i min skola och har precis bearbetat en del visitkort i "InDesign". Kan inte avslöja för mycket, men grr! På kortet står jag som en panter på motorhuven med texten "Vanja Abrahamsson - Legitimerad Latikbergare" överlagd.

Ganska praktiskt. Men skiten får inte plats i min plånbok dock. Problem.


Och vad mer? Fick ett sms av mitt gamla sommarjobb igår. Åsbacka, ett äldreboende! De skrev att mötet var inställt och att mitt schema skulle ligga i facket. Jag blev lite förvånad och svarade:

" Jag har inte fått min lön på flera månader! Kanske kan det bero på att jag inte har jobbat på Åsbacka på över ett år. Men tack för informationen endå! Mvh/ Vanja Abrahamsson"

Svaret som kom efter det förvånade mig lite mer.

"Hejsan Vanja! Du kanske inte har fått lön för att du varit sjukskriven? Kan det bero på det? Tala med Bettan på lönekontoret"

Öhh. Svarade igen:

"Då säger jag upp mig! Med omedelbar verkan! Nej, men jag har inte jobbat på Åsbacka på över ett år, och då var jag sommarvikarie. Har ingen lust att åka 80 mil för ett möte som inte ens berör mig hehe. Mvh/ Vanja Abrahamsson"

Svar igen:

"haha, nu vet jag vilken Vanja du är! Sorry!"


Vad har de för koll egentligen? Men hade varit kul om de satt in lite lön på mitt konto dock. Jag hade inte klagat. Var kanske dum som inte tog kontakt med Bettan på lönekontoret endå.


Köpa räkor och lägga dem i en balja

Hejsan, ni som läser min blogg. Jag orkar somsagt aldrig skriva numera, har så mycket annat att tänka på. Som att andas. Och äta. Räkor.


Jag äter räkor rätt ofta, för det är billigt. 10 kronor för 500g är inte helt skamligt. Jag kan därmed äta räkor utan att skämmas.

Hehe vad mer... Mimmi önskade att jag berättade allt. Jag var på stan med min klasskamrat idag och kikade på jackor. Men jag köpte istället en mössa och två par vantar. Var väldigt frestad att köpa en pälsrock som fick mig att se ut som en övergödd buffel dock, men lät bli. Den kostade 800 spänn!


.

Ett rum fullt av persier

Persiennerna har man i fönstret, här hemma hos Daniels vänner är det persier från Iran som springer runt i lägenheten. Att hänga dem i fönstret skulle anses som rasistiskt, och jag är inte rasist!!!

Jag ser allmänt slapp ut, och det kan bero på att jag delvis är detta


Daniels mamma och pappa åker till Iran imorrn, på Daniels födelsedag. Väldigt passande. För att fira detta tänker Daniel gå på en deprimerande konsert på Söndag.




Jag får ta å baka en tårta för att trösta min gode kamrat!





Orkar inte skriva mer ! Såg att jag hade 29 läsare idag. Grejt!






HAHAHAHA


De kan fan inte mena allvar. De kan verkligen inte mena allvar. Snälla säg att detta är ett skämt



.


Detta är ett skämt. Ett väldigt bra sådant!





This is not.



Hahahahaha, herregud. Vem har önskat ->DETTA<- ?




Hair Cut

Idag så gick jag till frisören i Kista för att fråga om man kunde ljusa upp håret lite. Jag tycker att det blev lite rött, inte så mycket ljusare som jag tänkt mig till en början. Vad jag fick till svar?

Jag har tidigare skrivit om det ->HÄR <-

- Vad menar du? Berätta för mig vad du VILL att jag ska GÖRA? Vad vill du att jag ska GÖRA?
Det GÅR INTE.

Att de säger att det kan bli dåligt om man bleker det mer, förstår jag ju givetvis såklart. Men att komma dit och i princip bli utskälld för att man frågar är bullshit! Jag gick därifrån och mådde nästintill illa. När jag vände mig om så stod hon och såg förbannad ut, samt drog i sitt hår på samma ställe som hon drog i mitt för att gestikulera för sin kollega om min "Dumma fråga".

Kan såklart blivit missförstått från min sida, men det var ungifär så jag tolkade det. Så efter att ha ringt till min mor så bestämde jag mig för att gå tillbaka och berätta för henne hur jävla illa jag tyckte att jag blivit bemött.



Hon stod och såg aningslös ut och blev irriterad. Men när hennes chef kom och ställde sig för att lyssna, så lugnade hon ner sig och bad om ursäkt. Plus att hon gav mig en fjantig och tillgjord kram för att släta ut det hela.

Jag berättade för hennes chef att hela frisörupplevelsen var fruktansvärd och att det hela tiden gjorde väldigt ont när hon drog i mitt hår när jag var där sist. Hon var inte försiktig för fem öre och tvättade dessutom mitt hår i kallvatten. Mysigt! Han bad mig komma tillbaka om 2 veckor så skulle han fixa till det.



Jag har aldrig varit med om en värre frisörupplevelse någonsin, och jag överdriver inte. Från början till slut = ren tortyr! Jag kved och satt nästan och grät i stolen. Så jävla hemskt var det.


Om ni åker till Kista, klipp er inte på "Hair Cut". Speciellt inte hos en lång Iransk/turkisk/arabisk kvinna med långt svart hår. Hon var inte speciellt trevlig, och fick mig att känna mig dum i huvudet. And im not, inte denna gång iallafall haha!



RSS 2.0