Pantertanter

När jag blir gammal, vill jag helst bli en pantertant. Vad det innebär vet jag dock inte. Någon som kan upplysa mig?

För mig är en pantertant en gammal kvinna med klös. En som skämtar och ser glatt på livet, den lilla stund man har kvar på jorden. Fasen vad sorgligt det låter, alltså biten om döden. Vad håller jag på med?



Nä nu ska jag snart gå till Åkersberga Centrum och cruisa runt! Behöver en promenad. Så att jag lägger grunden för den glada pantertant jag planerar att transformeras till i framtiden.
´

Update på diet: Minus 13 kilo

Vanja goes Åkerberga




Där sitter jag. Vid ett träd. Varför? För att vi från Norrland månar om naturen. Vi älskar med träd, kramar och kysser dem ömt på barken.



Nej seriöst så var jag ute på en promenad. Jag tog lite foton och gick hem igen. Kollade runt i området. Lärde känna det lite innan jag älskade, kramade och kysste det ömt på grunden det byggts på.


On the road again

Hellu there folk´s!


En sak jag glömde att förtälja om gårdagen var att jag faktiskt körde bil. I Stockholm.
- Inte i stan dock, men på landsvägar och i rondeller. Påfarterna var/är min stora skräck, för att där man ska öka farten och sedan hitta en lucka att klämma in sig i - utan att dö.

Min moster var lugn och väldigt hjälpsam, vilket var ett stort plus när jag hade mina upprepade nervösa sammanbrott.
Vi kom hursomhelst fram till slutdestinationen hela och kompakta. Inga psykiska men för livet.

Många fynd

Idag fann jag en himla massa fynd. Bland annat en jacka för 330 kronor. Storlek Medium. Inte en chans i helvetet att man fått på sig den förut! Den passade perfekt, även om man önskat att den var liite större. Men snart så! Hursomhelst känns det rätt schysst. Kul att handla igen liksom. Förut var det ett pain in the asshole.


Och till Daniel blev det ett spel till Playstation 2. Vilket? GTA såklart! Tackar pojkarna i Malgonäs för all träning(skriv av fusken och ge dem till mig när jag hälsar på).

Och så blev det en tröja med en massa mönster på, men som jag misstänker att han inte gillade så mycket. Tanken räknas. Det är tacksamt rent allmänt att ge presenter till Daniel, han blir så glad att han knappt vet vart han ska ta vägen. Som en liten hund. Fast utan svans. Mindre säckel.


A happy puppy



Och för någon dag sedan köpte vi en slips, samt tunika till Annika och Börje, som de fick ikväll. Jag tror att det blev liite lyckat iallafall. Så svårt att hitta presenter!


Jag är trött som fan. Orkar inte blogga mer.


bye bye



Var hittar jag den?



Den här låten finns inte på Spotify. Varför? Ibland blir jag så pissed!


Ute på staan

 

Nu såhär på kvällskvisten hade jag tänkt att lägga upp lite bilder från idag.

Resultatet blev detta:

 

 

Jag ser något intressant där ute. Kanske en naken man.

 

Roslagsbanan är som en safari. Kanske en naken zebra?

 

Här insåg min moster att vi dokumenterade middagen.

 

Daniel kollade i ugnen. Jag tog tillfälle i akt.

 

Innan Börje kom med köttet, var det rätt tomt på bordet. Ja och sen kom det en massa annat också.

 

 

Daniel och Annika

 

 

Det var allt för denna gången! Kommer förmodligen att uppdatera er mer. Men med vad? Jag vet inte.

Det är det som är så (använder en Peter Harrysson-röst) OOOOOTROLIGT spännande!


Smörar arslet av mig

Idag har man varit på stan och promenerat. Hittade ingenting behändigt att ta med mig hem dock, men vafan. Ganska skönt att lämna huset och se lite människor. Även om människorna var rätt lea och diskuterade hjärndöda saker, tex om hur bajs som kan vara konst. Kan ses som djupt, beroende på hur insatt man är i de kretsarna.


Och när vi kom hem så pratade man ett tag med Annika och sedan började man att smöra. Tog fram smörpaketet och gjorde det ännu mer speciellt med hjälp av persilja, citron och salt. Sedan la jag det i smörpapper och rullade det till en lång rulle, som jag sedan stoppade i frysen.

Martha Stewart, släng dig i väggen! Lämna plats åt Vanja Abrahamsson!



Mat och sova, fast inte i den ordningen

Nu ni! Ska jag sova.


Jag ville bara upplysa er om denna händelse. Annars har det inte hänt så mycket. Åt våfflor till middag, och de var bra mycket bättre än de vi misslyckades med på "Våffeldagen". De var formade som våfflor. Smakade inte så mycket som våfflor dock, men de var okey. Kan ätas igen!


Min moster kan minsan laga mat. Det är ett privilegium att få chans att smaka ibland!

Daniel och Easy, från i somras. Awww... lilla gumman.

Tack för din kommentar i föregående inlägg.


Musica

Hejsan.


Nu sitter jag i sängen och funderar över hur jag skall skriva i dagens påbörjade inlägg. Det har inte hänt något speciellt. Ska jag hitta på något? Njä, har inte fantasin till det for the moment.



Men hade jag velat tråka ut er totalt, kunde jag bara lägga in en hästbild och säga att jag älskar hästar. Men det gör jag inte. Men jag älskar dock min föredetta hund Easy! Hon är så fiin. Voff voff, på dig min älskling!

 

 


Pass me the salt

Hejsan! Ikväll ska de flesta ut och festa, men inte Vanja, hon stannar hemma. Finurligt.


Imorrn ska man väl dra ut på stan och se lite bio, eventuellt äta en bit och kolla i affärer. Att hålla sig inom Åkersberga-området konstant gör mig lite trött och seg. Visst kan man gå till kanalen och kasta bröd till ankorna, men det känns lite som en "pensionärsvarning".


Men jag skulle stolt ställa mig där utan käpp och rullator, på mina två relativt friska ben, om det krävdes av mig(innerst inne tycker jag att det vore kul).



Sista jöbbdagen (as i know)

Idag är det sista dagen på Fritidsskolan "Kvarnbäcken". Det känns lite tråkigt.

I ärlighetens namn, bortsett från de dryga promenaderna, trivs jag väldigt bra där. Personalen är trevlig och lättsam, man känner sig välkommen och barnen är faktiskt rätt roliga. Mina händer är dock lite utslitna efter allt ritande de "tvingat" mig till.

De vanligaste motiven är ; Häst, kanin, Ponnys, Hajar och Drakar. 


Är en aningen trött på hästar. Har nog ritat 100 likadana teckningar. Håller inte ens reda på vem jag ger dem till! Stackars föreldrar. De tycker nog att det är rätt skönt att jag drar därifrån.


Men jag hoppas såklart på mer! Idag är det "SHOWTIME", där barnen dansar och mimar till musik. I synnerlighet "Manboy" som de hjärntvättat hela området med, inte minst mig. Ska bli intressant att se denna lilla cirkus.







Gårdagens våffla. Mumma!


Våffeldagen

Våffeldagen! Vilken dag, va? Kul!

Jag och min moster beslöt oss för att göra några, allt enligt LCHF´s metoder förstås. Och resultatet kan ni följa i bilderna nedan!




Mmm, så frasiga och goda de ser ut!




Efter många tveksamma stunder, hällde vi smeten i gärnet och väntade. Ja cirka 30 sekunder, sedan var det bränt. Fick försöka hacka bort lite av det med hjälp av smörkniven, men det gick sådär.

- Kanske stekpannan skulle fungera bättre?




Ja.. Likheterna är väl inte direkt slående.




Dags att smaka..




...




Inte så pass fulländat som vi hade tänkt oss, med andra ord.




Men nu har vi iallafall prövat ! Trots våfflornas tendens att relatera till ordet "Spya", så tyckte jag endå att vi gjorde det rätt bra. Nästa gång blir det ett nytt recept! Tänker jag rösta för iallafall..




Stor och stark! Fullproppad med fibrer.


LCHF kickass

Idag fick jag på mig en tröja som var supertight och nästan obärbar förut. Nu sitter den perfekt, och jag har inte burit den på kanske 2 år. Glädjen är ett faktum! Det går åt rätt håll iallafall. Tröjan är dock vit. Snart är den brun, med andra ord.

Har sagt det förr, men säger det igen; LCHF kickass!




Thumbs up!




Höjden av baktaleri

Hejsan! Mitt inlägg ikväll är en aningen allvarligare hehe. Får se om ni orkar läsa.



Jag såg ett program ikväll på svt, "Uppdrag granskning" och blev förvånad över hur berörd man verkligen blev av inslaget. 

 Jag brukar i normala fall inte sitta och bita mig i läppen när jag ser på program som dessa. I början var jag inte ens säker på varför jag reagerade som jag gjorde, men såhär i efterhand kan jag få en uns.


Lite kort om vad det handlade om;

- "Att anmäla en våldtäkt och sen genomgå en rättslig process är för många oerhört jobbigt.
14-åriga Linnéa orkade det men när hon vunnit i rätten fortsatte mardrömmen.
 Gärningsmannen, en 15-årig skolkamrat, dömdes i både tingsrätten och hovrätten för våldtäkt mot barn. Men trots de fällande domarna utsätts Linnea för smutskastning och kränkningar och tusentals människor på internet tar parti för våldtäktsmannen."¨

-



 Jag känner till människor som dessa. Folk som håller ihop, och som dessutom håller på helt fel person i tron om att denne är fantastiskt. Lyssnar helt på en part, utan att bry sig ett piss om vad andra säger, framförallt personen det handlar om. Och tro mig, det ligger mig väldigt nära. Och om en person jag älskar och värdesätter väldigt högt i mitt liv.


Jag vet tillochmed en tjej som blev våldtagen i Vilhelmina där jag bodde, och i samma fall som detta, blev hon utmobbad av skolkamrater på de mest motbjudande sätt man kan tänka sig. Min mage vreds sig av äckelkänslor när jag fick reda på vilka saker de hade utsatt henne för.

Telefonsamtal, videos på Youtube och sms, där de beskrev om vilken äcklig liten hora hon var.

Jag skiter i om hon hade ljugit eller inte, vad som är sant eller ej, för det vet bara hon och gärningsmannen. Och vem är jag att säga att hon ljuger? Utan några somhelst bevis? Det är inte min sak, och det enda man kan göra är att lyssna och försöka vara så förstående som möjligt. Vara opartisk. Eller inte, det känner man ju själv. 


-  När sen dommen kommer, får man väl för i helvete tro att de tagit rätt beslut. Inte fortsätta som ett gäng bondsluskar med krattor och facklor i nävarna.

Nej, jag blir så förbannad på människor. Hur kan de vara så dumma i huvudet? Hur kan de gå så långt? Hur kan de baktala någon annan så pass katastrofalt utan att ens tänka på konsekvenserna? 

Ni är insnöade. Och jag hoppas att ni en dag inser hur dåligt ni betett er, och att ni borde skämmas.

..men det som är värst, är faktiskt att de allra flesta aldrig kommer att förstå. Och om er tycker jag jävligt synd om.



Kärleksband

Idag på jobbet fick jag ett "kärleksband" av en liten flicka. Hon påpekade väldigt starkt att detta var ett KÄRLEKSBAND och kramade mig hårt om midjan.

- jag tänkte såklart; Kan man älska någon såhär snabbt? Ja tydligen.



"Kärleksbandet" var tyvärr inte så tåligt dock, så nu ligger det i soporna. Men tanken finns kvar i mitt hjärta!


Det börjar med kärlek men slutar i soporna. För att säga något, lite på rak arm.

Obama rama



Yeah man. Nu börjar Amerikanerna få lite vettig sjukvård. Han signade igår!


Lord gaga



"rrrandom stuff, random stuff"



Jajja, nu har jag vaknat och fixat lite inför min Lunch. Den har en tendens att inte finnas överhuvudtaget, så idag har jag planerat lite i förväg. Det tar ungifär 5 minuter att steka korv. Done.
Very intresanto! För er som inte kan spanska så betyder det "väldigt intressant".


Idag är det Onsdag. Sen är det Torsdag. Sen Fredag.  


Tik took

 

hehe, såg denna på en annan blogg och föll pladask.

Fasen bättre än orginalet;

 

 


Veckan

Första dagen på fritids var minst sagt intressant. Alla barn tittade på mig, ropade och frågade vad jag hette. Den biten var väl givetvis inte svår, bara att svara på frågorna liksom. Men när vi skulle diskutera min härkomst började komplikationerna uppstå.

Barn: Var kommer du ifrån?

Jag: Norrland! Vilhelmina i Västerbotten. Samma ställe som Linda Isaksson!

Barn: Norge?

Jag: Nej! Vilhelmina i Sverige. Linda Isaksson, har ni inte hört talas om henne? Brukar ni aldrig se "Bonde söker fru"?

Barn: Nej. Jag ser aldrig på sånna gammprogram, bara "Landet brunsås" ibland.

Jag: jaha.. Då missar du något!

Sedan trappades det upp a notch..

Annat barn: Kommer du från Finland?

Jag : Nej, det gör jag inte

Barn: Du pratar ju som om du kommer från Finland! Finlandssvenska!

Jag: Nej! Det gör jag inte alls det!

Barn: Jo det måste du göra

Jag: Nej det gör jag inte!



... så har det fortsatt fram tills bara för något dag sedan. Nu tror jag de börjar fatta att jag åtminstånde kommer från samma land som dem. Finlandssvenska.. Pjöh! Inte för att det är något fel i sig, men NEJ! nej nej nej! Perkele!


Home from tha work

Mycket riktigt, som rubriken lyder, är jag hemma från mitt tillfälliga kneg. 2 timmar promenad och 2 timmar jobb. 4 timmar sammanlagt för er som inte kan räkna.


Det känns inte som om jag jobbat alls. Det känns som om jag varit ute på en lång promenad och umgåtts med barn. Imorrn däremot, blir det mer! De ändrade mitt schema så att jag ska få fler timmar. Annars löper kaos ut i dalen. MOAHAHAHA!



Oh dear. I still have my tag on.


Annika har planerat lite BBQ också för den delen, vilket är en toppenidé med tanke på vädret. Solen skiner ut ur guds arsle idag!


Jai ho!

Om det är någon där ute med en upptempo-spotifylista, så tveka inte att dela med er. Till mig förstås.


För övrigt är det inte alls speciellt roligt att vara "Ensam hemma". Inte som i filmerna. Skulle vara ganska trevligt om det kom lite tjuvar som var dumma i huvudet och gick på exakt vadsomhelst. Lite omväxling i vardagen.




Bring it, bitch!



Nä nu ska jag sätta mig och kolla på skräp-tv. Och kanske leta mig något att äta.

Update: minus 11 kilo på 7 veckor.


Goder natter, önskar jag er alla

Nu är alla hemma igen, och det känns skönt. Att vara ensam ibland, i alla ära, men trevligast är det att vara tillsammans. Ja till en viss gräns. Man vill ju inte lessna på varanndra och strida i otäcka blodfejder.



Nu ska jag sova, håller på att falla ihop. Eller falla framåt kanske, sitter vid daniels laptop. Skulle mycket väl kunna använda den som huvudkudde i sängen... eller kanske inte.


Godnatt

Min dag so far..

Min dag började ca 09.00 imorse. Jag klev upp, satte mig i soffan och käkade lite fika. Sedan satte jag på en riktig Tom Hanks-rulle(Den gröna milen), och njöt för full rulle i 3 timmar. Ibland njöt man mindre, speciellt när Mr.Jingles(den beryktade musen) dog i 2 minuter, vid avrättningarna och några andra gånger.

Filmen är kanske inte fullt så behaglig, men det gjorde ingenting. Den är kanoners!



Yaww


Sen har man tvättat handdukar också. Produktivt som satan.

Någon promenad blev det iallafall inte, det snöar nog mer än i Norrland just nu. Har ingen lust att fastna i en snötromb.



Jurassic Park

Det är "Jurassic Park" på 4an! Jag blir som vanligt helt till mig. Minns när jag var liten och "inte fick se den" för mamma. Hon absolut förbjöd mig för detta. Trots visdomen om min kärlek till reptiler.


Så en dag, hemma hos min vän David, slöt vi en pakt om att se filmen och inte säga det till någon. Jag höll på att dö 5 minuter in i filmen, för aldrig hade jag beskådat något så spännande.

Mamma kom tillslut dit för att hämta mig, och det första David sa var såklart "Vi har sett på Jurassic Park". Mamma såg så besviken ut. Hon såg så nedstämd och förråd ut. När vi tillslut kom ut till bilen fick jag reda på att mamma hyrt den på OK, så att vi hade kunnat se den tillsammans när vi kom hem.


Jag skämdes. Och jag skäms än idag. Förlåt mamma! Och David : Jag tyckte aldrig lika mycket om dig efter detta.
Det och att du inte åt tårta på mina födelsedagar.

Oh cheese!

Hejsan människor. Ni känner Vanja, eller hur? Den där tråkiga, gråa och patetiska människan som strör runt utan något somhelst syfte? Ikväll förvandlades hon till någon annan....

...men vem?.... ingen mindre än.... Birgitta Brinn från Skåne! Möjligtvis från Norrland.

 Enjoy!




"Tah, vagörni här egentligän?"



Jag tah å smink mäh iställeh för å bry mä om ji människor!




En klämcheck posé har ingen dött av ä hänna!




Nu ska vi säh vá vi ha i skåpeh! Ha vi lite hembränt bli jä la glá!




ja älska den där "Family Gaj" väldigt myche!




Nu vill jag int att ni ska fota int! Räspekt my gräns!




Titta ä hänna! Sådär myche mage hade man förr i tín!



Nu tackar vi för ikväll och fortsätter med det normala. Såhär blir det om man lämnar mig ensam i huset.






American dreams

Jag såg på "American dreams" alldeles nyss, och den var inte alls bra.


Det var allt!

The office

Hehe jag tycker att den amerikanska versionen av "The Office" är så otroligt jävla tokbra.
Detta avsnitt tyckte jag om lite extra. Nästan.

Om ni vill se orginalfilmen först kan ni göra det. Like i care.


.




Slemhosta - men det är okej

Idag hostar jag slem som om jag vore en döende gammal pensionär igen. Men det är okej! Så länge jag slipper halsfluss och andra störande halssjukdomar kan jag leva med det(Om inte, vet ni vad ni ska göra. Kolla föregående inlägg här).


 Jag och Daniel gick en sväng på ICA, och jag höll på att svimma. Har inte ätit idag, och det är en bit att gå. Kanske 20 minuter fram och tillbaka. Blåsten ska vi inte ens tala om. Håret flög in i munnen och i ögonen konstant, dvs ett otroligt störande moment. Att stänga munnen var inget alternativ, och ögonen behöver jag för att se var jag ska gå.



Nåväl! Skönt med Lördag. Hoppas ni får en trevlig en!



Jag i Bengans overall. Ingen supervacker syn, men duglig.


Min begravningslista

Eftersom jag haft lite dötid sedan jag kom hem har jag tänkt lite på hur jag skulle vilja att min begravning utspelade sig om jag dog.

 Nummero 1: Helst ska ju alla vara jättelessna. De ska sakna mig och inse vilken kanonkvinna jag verkligen var!

 Nummero 2: De ska spela en låt med Aqua, helst "My oh my". En bit ur texten låter som följande;
"My oh my, do you wanna say goodbye?". Förmodligen, om jag dött. Väldigt passande. Och jag älskar Aqua.
Sen skulle ett litet bildkollage av mitt liv kunna passera medans låten spelar.

Nummero 3: Alla ur familjen ska kliva fram vid kistan och berätta ett roligt minne om mig. Kanske om hur jag sket på mig när jag var liten, eller om hur jag svalde en hel bacon så mamma fick dra ur halsen på mig. Valfria alternativ! Men sen får de gärna säga något fint också.

 Nummero 4: De ska strö min aska över lägdan utanför mitt gamla hus(barndomshem) i Latikberg. Inget "ligga i kistan och vänta på att ruttna", här inte!

 Nummero 5: Efterfest, såklart. De ska festa till ljudet av min spotifylista, som jag så sällan får spela när jag är på party. Tar för givet att jag måste få bestämma på min egen begravning(tittar på Desireé!)! Koden skriver jag i testamentet.

Nummero 6: Inte så mycket mer att tänka på faktiskt.. mm.. Fikat på serveringen måste vara räkor med rom, ägg och creme fraiche. Ingen torr bulle med saft. Men saft är okej.



Så ! Nu vet ni exakt vad ni ska göra om jag skulle råka dö. Risken är betydligt större nu när jag bor i Stockholm.




Helt klart den bästa begravningslåten.


en liten tänkare..

Är det så att folk hellre läser min blogg än att höra av sig? Kan det vara så? Nu fick ni allt en liten tänkare!

 - Ja förutom ni som inte känner mig, utan bara läser för nöjets eller tillfällen att finna skvallers skull. Det känns lite som om jag berättar så mycket vad jag gjort här, att det endå inte skulle finnas något att tala om när man väl pratar.


Dock finns det inte speciellt mycket skvaller att livnära sig på här. Ni som söker sånt bör ha slutat läsa för längesedan :)



Jag är uttråkad, och jag vet inte vad jag ska äta heller. Åt en tomat, men tror knappast att det går att leva på en sådan hela dagen. Speciellt inte om man ska promenera i hundra år(suck, ser verkligen inte fram emot detta).



Update: Åt lite bacon. Nu har jag lite fett att festa på.

Äntligen fredag!

Idag är det äntligen Fredag, och i helgen vet jag dock inte vad man ska hitta på. Kanske gå runt naken i hemmet eftersom ingen kommer att vara hemma. Men även det, känns lite långtråkigt faktiskt.




Ett festbord som detta skulle inte sitta fel, inte!
Drömde inatt att jag hade en katt, och den åt bara sill och pontäter!

Nej jag skojar bara. Jag drömde faktiskt att jag hetsåt godis och mat, och att Daniel gjorde en Iransk kvinna på smällen. Det blev en son, som kvinnan sedan la under locket på toaletten!
Barnet var nämligen lika stort som ett lillfinger.

Polisen anklagade mig för kidnappning, men jag kollade alla mina påsar och fann ingenting.
Barnet hittades iallafall oskadd! Dont worry!




Hola!

Idag har jag fått promenera ca 3 timmar sammanlagt. Fick först gå till skolan, sen till centrum, från centrum till skolan och sedan hem på eftermiddagen.


Mina höfter skriker "Ersätt oss" medans resten av kroppen säger.. ja ingenting speciellt. Ska snart gå och sätta mig och äta. Hörde dock Börje säga "Detta smakade som piss, men vad ska man göra åt den saken".

Jag ser fram emot att testa :)


Hej hej

Good morning

Nu vaknade jag upp, och hittade Daniel i grannsängen. Jag blev lite förvånad, för han är aldrig hemma på dagarna. Sedan insåg jag att jag somnat kl 21.15, och att jag sovit lite extremt mycket kanske.


Men what to say! Jag har iallafall fått en gratis biltvätt i posten, som tack för att jag flyttat till Stockholm. Nu vaknar Daniel tydligen. Allting skakar däruppe. Ska nog gå och gömma mig.

Åh vad fint

Hittade ett vackert kollage jag så gärna ville visa för er -> HÄR <-

Jag fick ett inre lugn efter att ha kikat på det. Scheisse alltså. Troligen kommer det att smitta av sig.

sjukdomstider

Sjukdomstider, hej hej, SJUKDOMSTIDER!

Min hals krånglar, och jag hostar som en döende gammal pensionär. Och så är det fruktansvärt kallt ute, det kan jag se med mitt öga. Så ska jag gå en timme till jobbet, så måste klä mig ordentligt den här gången.

Igår klädde jag mig ungifär lika väl som prostituerade gör på "red light street" i Holland. Fast lite mer. Och kanske mer smakligt. Och jag sålde inte min kropp, jag umgicks med barnen och skapade tuppar med hjälp av pinnar.


Nu ska jag steka en kotlett och äta innan jag går. Måste äta någonting, annars dör jag.



Jag tillsammans med min kusin Viktor på nyårsafton 2007-08

Annika har massor av bilder jag aldrig sett förut hehe.


Goder natter på er, folks!

Hejsan


Det är kväll, och jag tänker bestämt sova. Jag är trött. Jag är människa. Ivé got the stuff i need to get it.



Så godnatt på er!

It´s dark, and all the Vanjas disapear.


Youvé got the love

Låttitlar till låtar som handlar om kärlek slår aldrig fel att använda som rubrik. Speciellt när man har nada att skriva om(har sagt det förr).

Måste faktiskt säga att det är lite drygt att vänta på att jobbet ska börja, speciellt om man sitter ensam hemma i ett par slitna långkalsonger. Har dock inga sånna på mig, men OM! Det hade varit betydligt tråkigare. Och fulare.



Jag, Broder Thomas, Sonja och hennes ex Joakim i Laxbäcken för något år sedan.


Jag jobbar till 5, och efter det ska jag gå hem. 2 timmarspromenader, torde vara bra för hälsan.


Me, Myself and some other guy

Ikväll kom mitt paket med traderavinster, och jag kände mig otroligt kluven. Personlighetskluven!

 

Sångaren i "Red hot chilipeppers" kom förbi för en snabb visit.






Blev lite förvånad över hur pass het han blev.



Hehe här blev jag dock lite lika förvånad över hur... ja.. han ser ut.
Han hade dessutom vänt den fel, så att luggen låg någonstans i tinningen. Karlar alltså!



Dessa personligheter kanske ni får se igen någondag.
Hur intressant vore inte det?!

Lite bilder fra gårdagen

 

Dj Vanja representing!

 

Hade kanske mer kul än vad bilden visar. It was a posé!

 

Jag skulle såklart blunda, det är så typiskt mig.

( Jag, Ayda och Daniel)

 

Hela bunten

 

Man kanske inte ska äta(och tugga) när någon tar kort. Not så fancy.

"Varför lägga upp bilden?", tänker ni. "Varför inte", säger jag.

 

 

Nej nu ska jag ta mig och min Svengelska i sängen och sova. Imorrn äre jöbb som gäller!


Jag har syndat

Igårkväll gick man på fest - en 25års-fest. Jag var uppklädd och kände mig allmänt galant fram tills att man såg hur den övriga familjen såg ut. Långa med långt hår, smala och hur vackra somhelst.

Nästan så att man hoppades på att ett troll från nån buske skulle hoppa fram och ta min sistaplats
. Men tror inte det gjorde det, tyvärr!


Man stannade och åt pizza(syndernas synd), lyssnade på musik och pratade lite. Sedan åkte man hem, trött som en tvättäkta kärring. Jag orkar seriöst varken dricka eller stanna uppe sent längre. Vad kan det bero på?


Imorrn kommer förmodligen min lilla traderavinst, och jag hoppas att den lever upp till mina förväntningar. Men kommer den inte, kommer jag att bli lite less och sucka djupt.

Ingen bra start

Att ta ett tuggummi direkt på morgonen är ingenting att rekommendera. Ska inte behöva förklara varför.



Ska snart gå på jobbet, och det ska bli spännande om jag hittar vägen. Men det tror jag.


Update på dieten: Minus 10 kilo på ca 6 veckor. Kanske 11 om jag skulle ha vägt mig på Thomas korrekta våg, den som jag använde när jag började.


LCHF kickass. Fler borde testa! Och tackar min bror och hans ljuvliga donna Susanne för att börja med det, så att jag drogs med. Om inte, hade jag förmodligen gått upp 10 kilo istället. It was not lookin good.

Jöbb och post

Folk som vill göra mig glad, får gärna beställa tröjor till mig från DENNA hemsida. Något med ett fint motiv. Helst inte vitt, det går inte ihop med yours truly.


Min födelsedag är i Juni, men whatever liksom. Man måste ligga steget före.


Jag väntade på att posten skulle komma idag, och när den väl gjorde det... ja ingenting. Förutom en jävla plastnyckel man använder på Konsum när man ska handla. Snacka om att jag blev besviken.


Imorrn ska jag jobba, så man får se hur saker går på den fronten. Och hur fan man ska hitta.


Gratisbio

Hejsan allesammans!


Nu när man börjat bo i "storstan"(Åkersberga), så börjar man att vidta vissa åtgärder. Som att gå med i "Gratisbio" tex. Här finns det betydligt fler biografer, och man tjänar allmänt på att gå med. Det är gratis!

Så om ni är sugna på att jaga lite biljetter, och att få en gratis upplevelse, Klicka HÄR




Annars har man inte gjort så mycket idag, väntar på att posten ska komma. Med post.


Tradera

Tradera kan vara kul. Men ickså skitjobbigt. Att sitta och buda är en pest samtidigt som det är ett otroligt rus av adrenalin.



Men folk kan vara så dumma i huvudet också, och buda över 100 spänn när det är över en timme kvar. Det höjer ju bara budningen, och de förlorar pengar. Jag har bara budat 4 gånger, varav 2 gånger jag vann. Man måste vara snabb!


Vad exakt jag budat på, får ni kanske se i framtiden. En häst? En ponny? En fransyska? Vem vet.

Phew

Hejsan, trogna läsare.


Nu har en hel dag gått, och vad har hänt? Låt mig resuméra :

* Vaknade

* Tog en tomat

* Vägde mig

* Suttit vid datorn

* Chattat

* Handlat mat

* Ätit, sett på tv samt suttit vid datorn


 Dock så ringde det en ung man(som det lät i telefonen) och frågade om jag kunde jobba på ett fritids här i Åkerberga. Jag sa såklart ja. Man är väl inte helt tappad bakom en vagn! Har väl hänt att man snubblat av vagnen och släpats i gruset i flera timmar, men inget allvarligare än så.



 Sen en annan bit, kommunikation är inte helt lätt om man ska prata över internet. En gång hade en kompis skrivit en le kommentar på ett community, och till svars(med skämtsam mental ton) svarade jag "Häh, patrask!".
 Av den kommentaren tog han väldigt illa vid sig. Och det fick jag veta idag, flera veckor efteråt. Man blev tillochmed blockad från msn!

Aj aj. Man får akta sig. Ibland simmar man på för djupt vatten.






Leka stekarn



Skillnaden är inte slående. Kanske ser jag mer drogpåverkad ut i dagsläget än vad jag gjorde då.
Och datumet är fel, 9 MARS skall det vara.



Hursomhelst, vad ska man säga. Det har inte hänt ett sketet piss idag. Jag vaknade i tron om att jag sovit bort hela dagen, men icket. Klockan var halv 10. 
Lessen blev jag inte, men vad ska jag sysselsätta mig med? Vet inte ens vad jag ska äta till lunch.


I vilket fall somhelst ska jag på promenad. Med all säkerhet till Åkersberga Centrum, för då blir det en hel timme.
Och att röra på sitt halvfeta ass är inte alls illa.


"Bara man är fantastisk, så ordnar sig allting"
- Eddie Meduza


Framsteg!

Tjenis Penis!

Idag när jag gick på staaan (känn mig stockholmska dialekt) så gick jag in på en butik som jag diggar väldigt hårt. Kläderna där är unika och ser inte alls ut som på "vanliga" affärer.

Jag köpte en klänning där senast i somras, en rosa med svarta hjärtan på. Jag vet. Gay. Men jag gillar den!
Jag köpte iallafall en i XL eftersom L var för litet. Jag fick inte ens upp dragkedjan över ryggen. Deprissionen var oundviklig.

- Nu dock tänkte jag att man kunde försöka igen. Risky buisness, för om den passade skulle jag såklart bli superglad. Skulle den inte det, hade jag förmodligen hängt migsjälv i nån halsduk här hemma i hallen. Ingen vacker syn.

Jag tänkte iallafall "skitsamma" och tog med mig den in i provhytten, trädde den över huvudet och började att dra dragkedjan sakta uppåt. Och den passade! Som handen i handsken. Inga problem alls. Och förut, herregud... Fick ju knappt på mig den.





Jag i min XL. Borde dock vara "XT" - Som i "Extra tight"




En aningen slappare. Och skrynkligare.
Sen kanske man kunde ha fräschat upp sig lite, men ärsch.


Oh dear..



Oh maj gad.


Tugga tuggagummi

När jag var liten bodde vi i husvagn på en Camping. Vi barn, ville spela minigolf. Det tyckte vi var jätteroligt(kanske inte jag, lika mycket).

På den campingen fanns en sluskig äldre herre vid namn Rolf. Varje gång mina storasyskon skulle spela, skulle han vara med och försöka "lära dem de rätta knepen". Och när han inte gjorde det, försökte han umgås med mig så mycket som möjligt.

Min mamma var skeptisk. Hon ville inte lämna mig ensam med den där gubben, vilket förmodligen var ett rätt beslut. Men endå brukade jag gå och kasta brödsmulor till ankorna med honom, en gång fick vi tillochmed en svan på betet(när vi använde fiskespö).

När vi skulle åka lämnade han sitt nummer till oss. De kastade bort det, och jag förstod aldrig riktigt varför(förutom nu).

"Rolf, Rolf, FÖRSTÖRDE VÅR MINIGOLF" sjöng de andra i kör. "Gud vad elakt", tänkte jag.


För att referera till min rubrik så använde Rolf den frasen väldigt ofta. Han hade alltid ett paket "Hubba bubba" i fickan, och när han tog fram den sa han " Ska ni ha ett tuggagummi?".


Varför jag minns så mycket av denna karl vet jag inte. Ett mysterium.

Uppe i mörkret

Jag sitter uppe i mörkret. Rädd och arbetslös, utan jobb och inget att vila inför. Till skillnad från resten av huset dvs. Klockan är inte ens tolv, och de SOVER! Snacka om att man känner sig som en utböling.


Får låtsas att jag gör något av värde. Jag kanske donerar pengar till sjuka AIDS-patienter? Adopterar en utrotningshotat panda? Klär ut mig till spiderwoman och räddar unga pojkar i nöd?

- Nej, vem försöker jag lura! Jag kollar facebook och chattar på msn. Och så kollar jag vilka alternativ jag har i matväg, vad jag kan äta mycket och lite av. Intressant.



Jag har inte ens någon bild att bjuda på. Förutom nån le posarbild på migsjälv.




Lessen. Men mitt bildarkiv skriker av despiration!


Godnatt



Löng promenad

 

Ikväll beslöt jag mig för att dra på en promenad. Men inte på vilken promenad somhelst, nej en vandring i raskt tempo och med musik i öronen. Destination? Åkersberga centrum.

Okej det var en helt vanlig promenad, men whatever liksom. På vägen tog jag dessa bilder,



Okej, denna tog jag inomhus. I cant fool yáll.





I bakrunden kan man beskåda ett par hundra ankor som häckade i vattnet. Mycket intressant för förbipasserande pensionärer med bröd i näven. Och mig. Som önskade mig en näve bröd.




Jag utanför Åkersberga Centrum. Det ser inte mycket ut för världen, men det kanske beror på att det var rätt lite. Som Vilhelmina ICA-Tallen fast större, och med fler parkeringar.


Min promenad fick sig ett raskt slut(hihi) och jag var sedan hemma. Typ en timme efter start.

Att jag inte skaffat SL-kort är såklart skittråkigt. Det gör mig mer eller mindre fast. Så promenader till centrum kan eventuellt bli rutin.



Yo!


Lchf-soppa

Rajdidajj. Nu fick man smaka Annikas Fisk- och skaldjurssoppa! Den smakade gött och var otroligt mättande. Snacka om lyxmat. Hemma i villis levde jag i princip på kyckling. Och kyckling med Broccoli.


Nu ska jag upp och klä på mig, eventuellt ta en dusch. Det är en stråålande dag i kungariket! ihhh.

Haré gött

Rundtur

Idag har jag crousat lite i området och upptäckt en lokal ICA-butik. Och Statoil. Och ett gäng ankor som har häckat fast i isen




Jag i mitt rum, taget med mobiltelefonen jag fick av Daniel igårkväll.


Framme i el stockholmo

Nu sitter jag vid min mosters väldigt mysiga dator. Tangenterna klickar och det känns som en ren förströelse att få pilla på dem. Förut fick man trycka hårt, nu räcker det med en liten vindpust så är det gjort.

Fick veta idag att min kusin väntar ett kusinbarn, och det var ju en rolig nyhet. Det "gamla" barnet har hon och mannen lämnat hos Annika för att åka in på hotell över helgen. Lilla baby Eira. Eller mer ett barn än en baby kanske, men hursomhelst!


Resan var väl sisådär. Det var väldigt tråkigt, och jag kunde somsagt inte lyssna på musik. Jag fick ganska tidigt en "bussittarkompis" eftersom bussen var fullbokad. Hon var perfekt, för hon var liten, nätt och trevlig. Jag kunde likaväl fått en annan kärring som satt sätet tvärsöver. Hon pratade högt och verkade också rätt full of herself.


Tjejer brukar välja att sitta brevid mig. Jag antar att jag ser supertrevlig ut. Det måste vara mössan.

Lyckades sova kanske 4½ timme. Obekvämt med genomlivligt.


Just nu känns det okej, som en god start. Det känns okej. Fick också mitt första brev i brevlådan, en slags bekräftan för min adressändring. Gött.

Väntan

Nu börjar man bli lite småstressad när syrran aldrig hör av sig angående skjutsen till OK. Det är såklart kolungt, hon kommer att hämta mig som utlovat, MEN - det är jobbigt att vänta på en respons. Vad håller kvinnan på med?

Antagligen jobbar hon och tar hand om barnen.


När man talar om trollen, hon ringde för 60 sekunder sedan! Hon höll på att laga mat eller något, för det brusade något så hemskt i bakrunden. Eller så grillade hon kycklingfileér, jag har ingen aning.


Nu ska jag ta en bit kotlett och käka framför tvn. Det skall bli gött(ett standardord).


Haré!

Bye bye Norrland. För 110e gången.

Ikväll åker jag till Stockholm, och det ska väl gå bra antar jag. Jag har nämnt detta ca 200 ggr, men what else to do liksom.


Sitter hemma hos min mor och filosoferar litegrann. Jag har på mig en tunika som satt som handsken förut, på bristninggränsen, men som idag är hyffsat slapp. Det känns faktiskt rätt gött.

9 kilo på snart 5 veckor.

Det finns dock ingenting att göra här hemma. Det är rätt dött, och på tvn visas ingenting av intresse. Det är "Tom & Kate + 8" någonting, som man bara får tokångest av att se på. Hundra ungar som springer runt och skriker, skiter ner sig och rullar i lera. OM jag någongång skulle få för mig att skaffa barn blir det nog bara 2. Hoppas på tvillingar så att det blir undanstökat på en gång.





Jag i min(Bengts) urläckra overall.


Tick tock

Tiden tickar, "Tick tack". Det känns lite vemodigt att lämna Vilhelmina, men samtidigt skönt. Gud vad jag babblat om detta! - "jag kommer att sakna vilhelmina bla bla bla".


Nu skriker barnen. Det alltid någon typ av drama som utspelar sig i detta hus, det enda som skiljer sig är vem som ska spela över mest. Jorden går under om de inte får tex en glass, eller om någon tittar på dem fel. 

 - De är med andra ord väldigt lättretliga. Och det uppskattas ju av dem som älskar att retas.

Jag däremot, jag säger mest till dem när jag blir störd. De brukar lyssna ibland, men ibland inte. Det är så barn är! Men de kan också vara hur hjärtliga somhelst. Helt underbara.



Fick nyss veta att min moster hämtar mig/oss på bullhållplatsen imorrn! GUD vad skönt! Tack snälla du.

Bussen

Biljetten är beställd, jag likaså(höll man på att säga). Det känns gött, men fruktansvärt jobbigt. Jag måste sitta på en buss i hundra år innan jag kommer till centralen.


Sen är mitt headset fucked up, och det fungerar inte som det ska. Ännu bättre. Lyssna på gamla människor som rapar och springer på toaletten är great.

El stockholmo, el ticket

Nu har jag bokat min biljett till el Stockholmo, och there´s no point of return.
Eller kanske, jag vet inte så himla noga.


Susanne och barnen är börta, jag är ensam i huset. De säger att jag sover borta hela dagen men HÖH!
Vaknade före 11 idag. Det är en stor förbättring hos en barnlös, hemlös och arbetslös person.


Nu ska jag gå och spela eller något. Jag måste underhålla mig med något! Samt borsta tänderna. urk.

El nyo inläggo

Hejsan svejsan i Lingondagen(har inte mens).


Jag har inte skrivit på ett tag, mest eftersom jag inte känt någon ork, samt att tillgången till internet är begränsad. När man är hemma hos Thomas har man andra saker att göra, som är roligare än att stirra in i en skärm.


Just nu är det lungt dock, Susanne tog Molly till affärn, pojkarna är i skolan och resten sover. Jag vaktar dem, så att de inte ska springa runt med saxar och skära upp stora kroppspulsådern på varanndra. Det är mitt jobb, och jag tror att jag gör ett okej sådant!


Update på dieten : Har tappat 8 kilo på 4 veckor. Det känns i kroppen faktiskt, att jag inte är lika klumpig och kan ställa mig upp utan att grymta som en liten gris av all anstränging. Det är påväg neråt fortfarande, för på två dagar har jag tappat ett halvt kilo. Tänk vad ett litet intag av kolhydrater och socker kan göra!


Jajja. På Torsdag åker man till Daniel och hoppas på att han kan hjälpa mig bära alla väskor. Det är en del, och jag våndas!

RSS 2.0