My quest for the week

Här är recensionen jag skrivit som veckans uppgift till skolan. The Wickerman.


                                                 Galen remake om galna kvinnor


   The Wickerman är en skräck/thriller, regisserad av Neil LaBute, som handlar om den tafatta och slutkörde polisen Edward Malus (Nicholas Cage). Han återhämtar sig från en tragisk bilolycka när han plötsligt får besked av sin gamla flamma Willow (Kate Behahan), som han inte hört av på flera år, att hennes dotter är försvunnen. Han packar genast väskan och åker till ön Summerisle där hon bor, som endast är bebodd av kvinnor. De är inte speciellt hjälpsamma och det visar sig snart att det är mer än bara flickans försvinnande som är skumt och häpnadsväckande.


   Denna film är en remake på orginalet med samma namn från 1973. Den har jag tyvärr inte sett, men jag har en känsla av att den knappast kan vara sämre än denna. Kvinnorna på ön han besöker för att leta efter flickan på, är ohjälpsamma psykopater med besatthet av skörd. De har foster i glasburkar och vandrar runt med flätade träkorgar a lá ”Lilla huset på prärien”. Nicholas Cage gör ett gott försök i att få sin karaktär Edward Malus intressant och gripande, men det får en ändå en motsatt effekt för mig. Han är hispig och osmidig, och vid varje motgång flippar han ut totalt och tappar förståndet



.

Skulle hellre stoppa huvudet i en korg och fylla den med bin än att ge denna filmen en 4'a


   Denna film ligger i genren skräck, och där hör den hemma. Men kanske inte på det sätt man förväntat sig. Man vrider sig hemma i tv soffan, biter på kudden och säcklar periodvis men inte på grund av spänningen. Snarare för att man blir frustrerad, och ibland väldigt uttråkad och vill sova. Den sista halvtimmen av filmen är betydligt mer skruvad än början, och det allra bästa måste vara när de galna kvinnorna torterar Edward Malus genom att placera en förseglad tratt på hans huvud och hälla ner en bunt med arga bin.

   Regissören Neil laBute ligger inte i min kategori av favoritregissörer. Han har bland annat gjort ”Betty tur och retur” med Renee Zellwegger i huvudrollen, och likt ”The wicker man ” är den väldigt trög och mentalt påfrestande. Scenerna känns längre än vad de egentligen är, men ett plus är att bilderna är vackra att titta på. Men en film kan vara hur vacker som helst, bara det finns en bra story att luta sig tillbaka mot. Det har han inte lyckats med.

 

Denna film får 1 skörd av 4 möjliga



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0